Klæd dine elever godt på til lægeverden

For flere mennesker er lægefaget et kald. Det er noget, man længe har vidst, at man skal, og derfor er det typisk også en stor dag, når man kommer ind på lægestudiet. Men det at være læge er mere end bare drømme. Det er også hårdt arbejde, sved på panden og måske tvivl på egne evner. Derfor er det vigtigt, at du klæder dine elever godt på til, at det en dag er dem, der skal have kitlen på. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

Lær dem at bruge stetoskoper

Stetoskoper er et vigtigt instrument i forbindelse med mange forskellige lægefaglige undersøgelser. Derfor er det helt afgørende, at du lærer dine elever at benytte stetoskoper. I dag er der heldigvis masser af gode stetoskoper på markedet, som kan bruges i undervisningen. Det er bl.a. vigtigt at finde et robust et af slagsen, som kan holde til at blive håndteret af mange elever.

Sæt fokus på ansvaret

Som læge er det meget vigtigt at være bevidst om det store ansvar, der ligger i at skulle håndtere andre menneskers sygdomme. Det er ikke altid noget nemt arbejde, og derfor er det vigtigt at kunne holde hovedet koldt i pressede situationer. Sørg derfor for, at dine elever er klar på at tage det ansvar, der er nødvendigt. Ellers bliver det meget svært at få succes som læge. Heldigvis er der lang tid til at lære, men jo før man får styr på det, jo bedre.